Wykonanie
Sezon na
rabarbar kwitnie w pełni, więc korzystajmy. :)

Składniki na ciasto półkruche:150 g
masła70 g
cukru2
jajka400 g
mąkiMasa rabarbarowa:5 łodyg
rabarbaru2/3 szklanki
cukruSkładniki na
bezę:2
białka115 g
cukru1. Przesiewamy
mąkę.2. Dodajemy miękkie
masło,
jajka i
cukier. Zagniatamy.3. Wstawiamy ciasto do lodówki na godzinę.4. W tym czasie rozgotowujemy
rabarbar z
cukrem. Powstałą
wodę odlewamy.5. Tartaletki smarujemy
oliwą i obsypujemy
mąką.6. Ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do foremek.7. Nakłuwamy widelcem spód i boki ciasta.8. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni.


Smacznego! :)