Pomyśl na tą sałatkę zrodził mi się w głowie bardzo spontanicznie.Szukam ostatnio nowych smaków, bo ta zimowa aura nie nastraja najlepiej. Jest pyszna, serdecznie Wam ją polecam.Składniki- na dwie porcje:2 spore garście świeżego szpinaku1 gruszka1/2 czerwonego grejpfruta3 łyżki migdałów uprażonych na suchej patelni50 g sera pleśniowego lazurSos:2 łyżki musztardy2 łyżki miodu1 łyżka octu balsamicznego białegoWykonanie:Sałatkę układamy warstwowo, wtedy ładniej się prezentuje na talerzu. Najpierw wykładamy szpinak, na niego układamy pokrojoną na cienkie plasterki gruszkę, pokrojonego w kostkę grejpfruta i ser lazur. Całość polewamy sosem i na koniec posypujemy uprażonymi migdałami.Sałatka w 5 minut, a połączenie smaków...mmmm:)