ßßß
Mam nadzieję, że Autor się nie obrazi, że podzielę się z Wami przepisem:Łososia zfiletuj, włóż do marynaty i pozwól mu nasiąknąć w lodówce.Na marynatę: wyciśnij sos z grapefruita różowego i dwu mandarynek. Dodaj oliwy, kilka drobno posiekanych ząbków czosnku, soli, pieprzu, wymieszaj.Na sos: obierz 2 mango ze skórki, posiekaj drobno. Obsmaż w oliwie. Dodaj garść liści świeżej mięty. Zalej śmietanką 30%, osól i opieprz do smaku. Zredukuj, aby zgęstniał i nabrał solidnego aromatu. Możesz nieco zmiksować. Zgaś ogień i wmieszaj dwie garście startego parmezanu.
Warzymy sos mango. Kamil Sakałus przy garnku.
Znowu przy garnku z sosem.Zgrilluj łososia z obu stron. Polej sosem i natychmiast podawaj.Zabawa była świetna. A zdjęcia gotowego łososia zrobić zapomniałem...