ßßß
1. Produkty:130g chleba żytniego pełnoziarnistego - 9 g białka, 2 g tłuszczów, 62 g węglowodanów, 308 kcalmasłopół dużego pomidorapół papryki czerownej2 plastry sera żółtego (40g) - 10 g białka, 8g tłuszczów, 115 kcal60 g mięsiwa - szynka konserwowa wieprzowa, polędwica wieprzowa, szynka szwalgwaldzka - 12 g białka, 99 kcal20 mln oliwy z oliwek - 20 g tłuszczów, 176 kcal2. Czas przygotowania:3 minuty3. Sposób przyrządzeniaBardzo prosty, jak widać na powyższym zdjęciu wystarczy użyć noża, aby przekroić paprykę, pomidora i posmarować chleb masłem:)4. Ocena smaku8/105. WaloryŚniadanie bogate w tłuszcze, szybko i wolno przyswajalne białko oraz węglowodany. Oliwa, pomidor i papryka dostarcza wielu witamin i minerałów.6. UwagiOsobom trenującym sport wyczonowo, ćwiczącym na masę mięsniową zalecałbym zwiększenie ilości pieczywa. Węglowodany w przeliczniku 1 g na 1 kg wagi ciałą. W moim przypadku powinno być 100 g węglowodanów.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:bialko: 31 gwęglowodany: 62 gtłuszcze: 30 gkcal: 599 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85kg):153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60kg):90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02kg):204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal