ßßß
1. Produkty:pierś z kurczaka 500g - 108 g białka, 7 g tłuszczów, kcal 495cebula - jedna warstwaogórek konserwowy - jedna warstwakukurydza - jedna warstwaketchup - jedna warstwa 20g tłuszczów, 160 kcalmajonez - jedna warstwa 20g tłuszczów, 160 kcalkapusta pekińska - jedna gruba warstwaprzyprawa złocista do kurczakaporcja na zdjęciu jest dla 3-4 osób (ja bym zjadł na 2 razy:) )2. Czas przygotowania:30 minut3. Sposób przyrządzeniaPokroić pierś w piórka, na dużym ogniu podsmażyć, posypać przyprawą złocistą. Podczas stygnięcia kurczaka, kroimy pozostałe składniki. Wysypujemy pierś do miski, następnie posiekaną cebulę, następnie ogórka pokrojonego w plastry, następnie kukurydzę, ketchup, majonez i posiekaną kapustę pekińską.4. Ocena smaku10/105. WaloryDużo białka.6. UwagiNie jeść za dużo na noc.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:bialko: 108 gwęglowodany:tłuszcze: 40 gkcal: 815 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal