Wykonanie
1. Produkty:
pierś z kurczaka 500g - 108 g
białka, 7 g tłuszczów, kcal 495
cebula - jedna warstwa
ogórek konserwowy - jedna warstwa
kukurydza - jedna warstwa
ketchup - jedna warstwa 20g tłuszczów, 160 kcal
majonez - jedna warstwa 20g tłuszczów, 160 kcal
kapusta pekińska - jedna gruba warstwa
przyprawa złocista do kurczakaporcja na zdjęciu jest dla 3-4 osób (ja bym zjadł na 2
razy:) )2. Czas przygotowania:30 minut3. Sposób przyrządzeniaPokroić pierś w piórka, na dużym ogniu podsmażyć, posypać
przyprawą złocistą. Podczas stygnięcia
kurczaka, kroimy pozostałe składniki. Wysypujemy pierś do miski, następnie posiekaną
cebulę, następnie
ogórka pokrojonego w plastry, następnie
kukurydzę,
ketchup,
majonez i posiekaną
kapustę pekińską.4. Ocena smaku10/105. WaloryDużo
białka.6. UwagiNie jeść za dużo na noc.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 108 gwęglowodany:tłuszcze: 40 gkcal: 815 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal