Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor kasiula1986nsCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia angielska,kuchnia irlandzka,kuchnia meksykańska,kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (333 głosy)Sałatka gyros - składniki:1 główka kapusty pekińskiej4 filety z kurczaka2 cebule1 słoik ogórków konserwowych1 puszka kukurydzyprzyprawa GyroskeczupmajonezSałatka gyros - sposób przygotowania: Filety podsmażamy na patelni. Gdy już będą lekko zarumienione podsypujemy przyprawą Gyros. Kapustę kroimy (szatkujemy). Ogórki siekamy (ale nie za drobno). Kukurydzę odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Najlepiej jest układać gyros w szklanym naczyniu, by widać było warstwy. Warstwy układamy następująco (od spodu): -mięso -keczup -ogórki -cebula -kukurydza -majonez -keczup -kapusta Wierzchnią warstwę, czyli kapustę, można udekorować majonezem i keczupem.Najpopularniejsze przepisy w 2013 rokuZestawienie otwiera sałatka gyros - i już pierwsza kontrowersja. Ogólnie nie mamy nic przeciwko tej sałatce inspirowanej kuchnią turecką i grecką, ale... zazwyczaj używacie do niej bardzo intensywnej w smaku gotowej przyprawy do gyros, która sprawia, że trudno wyczuć smak pozostałych składników