Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
buraczki 500 gramów
cukier 1 szklanek
chleb razowy 150 gramów
drożdże 30 gramów
cytryna 1 sztukWykonanie:Pokroić
chleb na nieduże kawałki i lekko podsmażyć w tosterze lub piekarniku. Oczyszczone
buraczki drobno pokroić. Włożyć do słoja, dodać
chleb, wlać 3l przegotowanej
wody i odstawić na noc w ciepłe miejsce.Rozpuścić
drożdże w niewielkiej ilości ciepłej
wody. ze sparzonej
cytryny otrzeć skórkę, a sok wycisnąć.Sok buraczany przecedzić, dodać
drożdże,
cukier, skórkę oraz
sok z cytryny, wymieszać, przykryć i odstawić na noc w ciepłe miejsce.
Napój przelać przez gęstą gazę. Rozlać do wyparzonych butelek, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia RosyjskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: