ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoburaczki 500 gramówcukier 1 szklanekchleb razowy 150 gramówdrożdże 30 gramówcytryna 1 sztukWykonanie:Pokroić chleb na nieduże kawałki i lekko podsmażyć w tosterze lub piekarniku. Oczyszczone buraczki drobno pokroić. Włożyć do słoja, dodać chleb, wlać 3l przegotowanej wody i odstawić na noc w ciepłe miejsce.Rozpuścić drożdże w niewielkiej ilości ciepłej wody. ze sparzonej cytryny otrzeć skórkę, a sok wycisnąć.Sok buraczany przecedzić, dodać drożdże, cukier, skórkę oraz sok z cytryny, wymieszać, przykryć i odstawić na noc w ciepłe miejsce. Napój przelać przez gęstą gazę. Rozlać do wyparzonych butelek, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia RosyjskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: