Coś zdrowszego w wydaniu imprezowym....a poza tym dobre....a dobre, bo polskie ;) ... z dedykacją dla wszystkich podjadaczy telewizyjnych :)Składniki:2 1/2 szklanki mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka soli2 łyżeczki suszonej bazylii1 łyżeczka suszonego oregano3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki1/2 szklanki zimnej wody1 ząbek czosnku1/3 szklanki oliwy + łyżka oliwy do smarowaniaWykonanie:Zimną wodę wymieszać z koncentratem pomidorowym i wcisnąć do wody również ząbek czosnku, odstawić. Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do miski. Dodać bazylię, oregano, sól - wymieszać suche składniki. Dodać oliwę oraz miksturę z koncentratem pomidorowym. Wyrobić wszystko razem rękami lub miskerem do ciasta. Kiedy ciasto będzie elastyczne i gładkie, rozwałkować na bardzo cienki płat (im cieńsze krakersy tym bardziej kruche i smaczniejsze). Następnie wycinać w dowolne formy (paski,koła) i układać w naoliwionej blaszce, po czym gotowe krakersy smarować odrobiną oliwy z wierzchu i piec ok.3 minut z każdej strony w piekarniku nagrzanym do 230C (450F).Dip z Koziego Serka100 g koziego serka (u mnie ziołowy)1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego2 łyżeczki soku z limonkisóloliwaWszystkie składniki wymieszać razem (serek powinien być w temperaturze pokojowej), przełożyć do miseczki i można skropić oliwą.