Wykonanie
Kiedy
szynka i
ser się znudzą, chętnie wymyślam jakieś pasty do
chleba, żeby choć trochę urozmaicić to nasze śniadanko w pracy... Tym razem wykorzystałam
łososia z puszki w
oleju,
serem biały kremowy i
koperek... Pyszne świeże
pieczywo , posmarowane pastą, na górę pomidorek koktajlowy i
ogórek zielony i mamy wspaniałe śniadanie, które na pewno nie będzie nudne ;)
Składniki na Pastę Łososiową:- duże opakowanie lub dwa małe
serka - almette, delikatny - jaki kto lubi- puszka
łososia z
oleju- mały pęczek
koperku- 1 łyżka gęstej
śmietany-
sól i
pieprzPrzepis na Pastę Łososiową:-
łososia dokładnie odcedzić-
koperek drobno posiekać- w misce wymieszać
serek ze
śmietaną, dodać
łososia i
koperek- całość dokładnie wymieszać widelcem- doprawić
solą i
pieprzem- schłodzićSmacznego.źródło: własne