Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 0.5 szklanek
mąka pszenna razowa 0.5 szklanek
curry 0.5 łyżek deserowych
kminek 1.5 łyżek deserowych
olej według uznania
sól 0.33 łyżek deserowychWykonanie:Suche składniki dobrze wymieszać, dodając 3 łyżki
oleju i
wodę w taki sposób, aby powstało w miarę miękkie ciasto (nie lepiące się do rąk). Wyrabiać ciasto, a w międzyczasie podgrzać
olej. Ciasto rozwałkować i pociąć na wąskie paski. Smażyć około 1 minuty na głębokim
oleju na złotobrązowy kolor. Gdy dodamy do ciasta
drożdże, czipsy będą lepiej wyrośnięte.
Pieczywo weg.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29
kminek;/Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: