Wykonanie
Przepis na tę pyszną pastę dała mi Dżoana. Robiłam ją kilka dni temu. Dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcie, bo po paście nie ma już śladu. Ten
fasolowy miks, to dobra alternatywa dla tradycyjnych kanapkowych dodatków. Smakuje po prostu doskonale :)SKŁADNIKIpuszka
białej fasoli2 łyżki
sezamułyżka
siemienia lnianegoposiekana
natka pietruszki (w ilości zależnej od upodobań)
sólpieprz2 łyżki
oliwy z oliwektrochę
bułki tartej (jeśli uznacie, że pasta wymaga zagęszczenia)WYKONANIEPo odcedzeniu
fasoli z zalewy, dodajemy do niej pozostałe składniki i wszystko miksujemy blenderem, lub końcówką miksującą zwykłego miksera. Doprawiamy do smaku.Podajemy na
pieczywie. Moja ulubiona wersja, to pasta na
chlebie pełnoziarnistym z plastrami
pomidora.