ßßß Cookit - przepis na Warzywa i kurczak z parowaru

Warzywa i kurczak z parowaru

nazwa

Wykonanie

Podczas tradycyjnego gotowania część składników odżywczych przechodzi do wody, którą wylewamy. Polecam gotowanie na parze - najzdrowszy sposób przyrządzania jedzenia. Pozwala zachować maksimum witamin i składników mineralnych.
Składniki:
2 filety z kurczaka
suszone zioła ( bazylia, oregano, tymianek - co lubisz)
odrobinę soli himalajskiej
papryka słodka wędzona
brokuł
brukselka
marchew
Wykonanie:
Fileta doprawiamy przyprawami. Gotujemy na parze przez około 20 minut. Warzywa gotujemy na parze przez około 15 minut. Brokuła nawet krócej, a brukselka trochę dłużej. Maja być al dente, są wtedy bardziej wyraziste, jędrniejsze i nie tracą koloru. Rozgotowane są nie smaczne.
Na koniec, jeśli ktoś lubi, można warzywa polać oliwą z oliwek.
Smacznego!!!
Źródło:http://mojekulinarnewyprawy.blogspot.com/2014/10/warzywa-i-kurczak-z-parowaru_57.html