Wykonanie
            Sezon w pełni!!!
Truskawki
Jeśli nie macie alergii na te pyszne 
owoce, objadajcie się do woli, obfitują w witaminy i składniki mineralne.Zawierają witaminę C, kwas foliowy, witaminę A, witaminy z grupy B, można w nich znaleźć potas, wapń, magnes i mangan.Wprowadź je do menu dziecka. W diecie najmłodszych 
truskawki są ważne ze względu na działanie przeczyszczające, dzięki 
czemu przeciwdziałają zaparciom.Trzeba jednak pamiętać , że 
truskawki uczulają. Należy je wtedy wyeliminować z diety i wrócić w kolejnym sezonie,gdyż u większości osób alergia na 
truskawki mija, gdy uodporni się na nie ich układ pokarmowy.

Składniki:
mlekomąką pszennajajkoszczypta 
solioliwatruskawkiśmietanka 30%-36%
cukier puder
Wykonanie:
Mleko wlewamy do miski, dodajemy całe 
jajko, szczyptę 
soli i powoli dosypujemy 
mąkę , cały czas mieszając trzepaczką do uzyskania odpowiedniej konsystencji (jak na zdj.) nie może być zbyt gęsta, nie chcemy grubych racuchów. Na patelnię wlewamy odrobinę 
oliwy i smażymy naleśniki.
 Truskawki
Truskawki myjemy, pozbywamy się ogonków i kroimy na ćwiartki. 
Śmietankę ubijamy na sztywno z odrobiną 
cukru pudru. Gdy naleśniki lekko nam przestygną, nakładamy na środek 
bita śmietanę i 
truskawki. Zwijamy na pół, posypujemy 
cukrem pudrem i zajadamy ;) Gotowe!

PS: A o to najwierniejszy z najwierniejszych, jeśli chodzi o 
bitą śmietanę ;) We własnej osobie, Biały Bambosz, czyli Władeczek :)

Smacznego!!!