Wykonanie
Nastała moja ulubiona
pora roku, obfitująca w przepyszne i świeże
owoce. Praktycznie cały rok czekam z niecierpliwością, by znów móc zakosztować słodkich
truskawek, wybornych
wiśni, soczystych
czereśni i orzeźwiających
arbuzów.
Owoce są dobre same w sobie, bez udziwnień, dlatego najczęściej jadam je w postaci lekkich koktajli lub musów. Dziś prezentuję jeden z moich ulubionych: połączenie
czereśni,
moreli i
jabłka. Pycha!

Składniki:1 szklanka drylowanych
czereśni1 duże
jabłko2
morele1/3 szklanki
wody mineralnej1 mały
banangarstka
płatków orkiszowych
rodzynkiszczypta wiórek
kokosowych½ łyżeczki
imbiruPrzygotowanie:
Owoce płuczemy pod bieżącą
wodą.
Czereśnie drylujemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy ćwiartki
jabłka oraz pozbawione pestek
morele. Do blendera wrzucamy ponadto:
banana,
rodzynki,
wiórki kokosowe i
imbir. Wlewamy
wodę i całość blendujemy na gładką masę. Powstały w ten sposób mus przelewamy do wysokiej szklanki. Wierzch posypujemy
płatkami orkiszowymi. Ozdabiamy
czereśniami. Mus podajemy schłodzony.Smacznego!



Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!
Basia ;)