Wykonanie
Szpinak i
ananas to doborowe towarzystwo - zielono i smacznie. Zielone koktaje są proste, skuteczne i niezwykle zdrowe. Na śniadanie to porządna bomba witaminowa. Pokochaliśmy zielone smoothie. Są przepyszne i bardzo pożywne. Dają miłe uczucie sytości na wiele godzin. Miksuję codziennie inny zestaw
śniadaniowy, a najsmaczniejsze
będę publikować. Zapraszam zatem raz w tygodniu na nowe zielone smoothie. Dziś w roli głównej
szpinak. Nadaje koktajlowi mocny, intensywny zielony kolor, smak
szpinaku jest natomiast kompletnie niewyczuwalny.Nie piłaś jeszcze zielonego kotajlu? Najwyższy czas się przełamać, koniecznie spróbuj!Najsmacznieszy jest zielony koktajl zmiksowany do otrzymania jedwabistej konsystencji. Nie tylko ma intensywniejszy zielony kolor, jest super lekkostrawny, o smaku już nie wspomnę. Dlatego bez blendera o mocy powyżej 1000 W się nie obędzie. Warto zatem zainwestować w dobry blender.
Składniki na 2 porcje:2 garście
szpinaku1/4
ananasa1 małe
jabłko1
banankawałek
imbiru - opcjonalnieniepełna szklanka
wody mineralnejWykonanie: na dno kielicha blendera wlać
wodę mineralną z
ananasa odkroić pióropusz liści i spód, obrać ze skóry, podzielić na 4 części, wyciąć głąby. 1/4
anansa pokroić w kostkę i dodać do blendera (instruktaż obrazkowy obierania
ananasa tutaj). Dołożyć obrane, pozbawione gniazda nasiennego
jabłko i obranego, pokrojonego w plasterki
banana. Dorzucić kawałek
imbiru. Zmiksować do otrzymania jedwabistej konsystencjiNA ZDROWIE!Uwagi: dodatek
szpinaku nie jest polecany osobom z kamicą nerkową