Wykonanie
Sezon
truskawkowy jest zbyt krótki, bym mogła się nim nacieszyć w pełni. Zanim na dobre rozsmakuję się w tych małych, czerwonych cudeńkach już znikają z targowych stoisk. Dlatego
póki jeszcze jest do nich łatwy dostęp, staram się, aby codziennie gościły w mojej diecie. Na upały jakie obecnie panują nie ma nic lepszego jak zimny koktajl
truskawkowo-
arbuzowy z dodatkiem kruszonego
lodu. Znakomicie gasi pragnienie i nawadnia. Rzecz jasna - niebiańsko smakuje!

Składniki:½ kg
truskawekplasterek
arbuza1
jabłkogarstka kruszonego
lodu¼ szklanki
wody mineralnej2 łyżki
jogurtu naturalnegoszczypta
cynamonu1 łyżka
miodu (dla miłośników słodkości)Przygotowanie:
Truskawki dokładnie płuczemy, obcinamy szypułki i wrzucamy do blendera.
Jabłko również myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w ćwiartki. Miąższ
arbuza i ćwiartki
jabłka wrzucamy do
truskawek.Następnie dodajemy resztę składników:
wodę,
jogurt,
cynamon i
miód. Wszystko chwilkę blendujemy. Gdy
owoce są już zmiksowane dosypujemy do nich garstkę
lodu i na chwilkę jeszcze uruchamiamy blender.W ten sposób otrzymujemy dietetyczny, pyszny i orzeźwiający koktajl. Niebo w gębie!Smacznego!







Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!
Basia ;)