ßßß Cookit - przepis na Koktajl truskawkowo-arbuzowy

Koktajl truskawkowo-arbuzowy

nazwa

Wykonanie

Sezon truskawkowy jest zbyt krótki, bym mogła się nim nacieszyć w pełni. Zanim na dobre rozsmakuję się w tych małych, czerwonych cudeńkach już znikają z targowych stoisk. Dlatego póki jeszcze jest do nich łatwy dostęp, staram się, aby codziennie gościły w mojej diecie. Na upały jakie obecnie panują nie ma nic lepszego jak zimny koktajl truskawkowo-arbuzowy z dodatkiem kruszonego lodu. Znakomicie gasi pragnienie i nawadnia. Rzecz jasna - niebiańsko smakuje!
Składniki:
½ kg truskawek
plasterek arbuza
1 jabłko
garstka kruszonego lodu
¼ szklanki wody mineralnej
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta cynamonu
1 łyżka miodu (dla miłośników słodkości)
Przygotowanie:
Truskawki dokładnie płuczemy, obcinamy szypułki i wrzucamy do blendera. Jabłko również myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w ćwiartki. Miąższ arbuza i ćwiartki jabłka wrzucamy do truskawek.
Następnie dodajemy resztę składników: wodę, jogurt, cynamon i miód. Wszystko chwilkę blendujemy. Gdy owoce są już zmiksowane dosypujemy do nich garstkę lodu i na chwilkę jeszcze uruchamiamy blender.
W ten sposób otrzymujemy dietetyczny, pyszny i orzeźwiający koktajl. Niebo w gębie!
Smacznego!
Odwiedź mnie na Facebook'u
Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.
Pozdrawiam serdecznie!
Basia ;)
Źródło:http://strefaprzyjemnosci.blogspot.com/2014/06/koktajl-truskawkowo-arbuzowy.html