Przepis na polędwiczki znalazłam na chyba najlepszym blogu kulinarnym jaki do tej pory znalazłam a mianowicie Kwestia Smaku. Wypróbowałam już kilka przepisów i każdy okazał się rewelacyjny. Dzisiaj padło na polędwiczki. Jak dla mnie ten sos grzybowy jest niesamowity. Mocno grzybowy i pyszny. Polecam na niedzielny obiad.Składniki:-30 dkg pieczarek-1 mała cebulka-garść suszonych grzybów-śmietana 30%-sos Worcester-natka pietruszki-1 łyżeczka musztardy dijon-sól, pieprz grubo zmielony(koniecznie)Sposób przyrządzenia:Obieramy pieczarki i kroimy na większe kawałki. Kroimy cebulkę w kostkę. Myjemy i siekamy natkę pietruszki. Grzyby suszone zalewamy wodą i gotujemy w garnuszku półlitrowym ok 15 minut.Polędwiczkę myjemy i przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju lub oliwie z oliwek na złoto z każdej strony. Następnie wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Wyciągamy polędwiczkę i zdejmujemy z patelni. Przykrywamy folią, żeby nie wystygła zbyt szybko. Na tą samą patelnie wrzucamy pieczarki i cebulkę. Podsmażamy aż zmiękną. Następnie dolewamy nasz bulion grzybowy, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy i sosu Worcester. Dolewamy trochę śmietany i wszystko mieszamy. Gotujemy sos aż troszkę zgęstnieje. Dorzucamy natkę pietruszki i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.Polędwiczkę kroimy w plastry. Jeśli nam za bardzo wystygnie można ją dołożyć do sosu i chwilę pogotować.