Wykonanie

Od czasu do czasu lubię zjeść coś w stylu orientalnym za pomocą pałeczek - tak, żeby nie wyjść z wprawy :) Dzisiejsza propozycja to szybki
kurczak z warzywami i pęczakiem, zamiast
ryżu.
Kasza zdecydowanie zdrowsza od
białego ryżu, także postanowiłam tu trochę namieszać. Efekt? Bardzo smaczny.SKŁADNIKI(dla 2 osób)1
filet z kurczaka100 g
kaszy pęczak1 opakowanie
mrożonych warzyw (np. Hortex) - Warzywa na patelnię z
przyprawą orientalną2 łyżeczki
currypieprzsól1 łyżka
oliwy czosnkowejPRZEPIS
Kurczaka kroimy na małe kawałki i doprawiamy
curry,
solą i
pieprzem.
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg zaleceń producenta.
Mięso gotujemy na parze przez kilka minut, aż do miękkości.Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z
oliwą czosnkową i podsmażamy je ok 8 - 10 minut, co jakiś czas mieszając, a na koniec dodajemy
przyprawę, która była dołączona do mrożonki.Na talerzu wykładamy
kaszę, następnie warzywa i na koniec
kurczaka.Danie możemy jeść pałeczkami lub po prostu widelcem :)Pamiętajcie o czytaniu etykiet na mrożonkach, bo różnie bywa z tymi składami. Te z Hortexu jak dla mnie najlepsze!