Wykonanie
Od jakiegoś czasu 'chodziły' za mną hamburgery z grilla, w końcu nadarzyła się okazja i udało mi się je zrobić:) Pyszna sprawa!SKŁADNIKI(na 6 hamburgerów)1 kg
mięsa mielonego2/3 suchej
bułki1 łyżka
sosu sojowego1
jajko1
papryczka pepperoni1 łyżka posiekanego
koperku1/2 pęczka
zielonej cebulki1 op.
przyprawy do hamburgerów z grilla (Knorr)6
bułek z
sezamemPRZEPIS
Bułkę namaczamy w szklance z
wodą.Papryczkę i
cebulkę drobno kroimy.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy
sos sojowy,
jajko, papryczkę,
cebulkę,
koperek,
przyprawę do hamburgerów oraz odciśniętą z nadmiaru
wody bułkę.Wszystko razem intensywnie mieszamy razem.Formujemy 6 kotletów tej samej wielkości. Każdy zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki, przynajmniej na 1/2 h.Na dobrze rozgrzanym grillu układamy nasze hamburgery w foli aluminiowej i w tej formie grillujemy po 3 minuty z każdej strony, następnie ściągamy folię i grillujemy jeszcze po 4 minuty z każdej strony.W tym czasie
bułki przekrawamy na pół i podpiekamy na grillu od środka.Gotowe hamburgery przekładamy do
bułek i podajemy z ulubionymi sosami i dodatkami.