Bardzo fajne i mało skomplikowane danie, aczkolwiek zmywania trochę jest.. Chciałam, żeby wyszło bardzo dobrze, bo makaron zabierałam do pracy, dla kilku osób.. I jak się okazało doskonale sprawdziło się na zimno jako sałatka i na ciepło jako obiad.SKŁADNIKI250 g makaronu orkiszowego150 g makaronurazowego500 g brokułów2 x 100 g serka topionego250 g śmietany 12%300 g chudego boczku parzonego wędzonego100 ml wodysólpieprzgałka muszkatołowaPRZEPISMakaron gotujemy w mocno osolonej wodzie na al dente.Brokuły kroimy na mniejsze "różyczki" i gotujemy do miękkości.Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy do nagrzanego, nie dużego garnka. Podsmażamy kilka minut, mieszając co jakiś czas.Następnie do boczku wlewamy śmietanę i wodę. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Wrzucamy serki topione i mieszamy, aż do ich roztopienia. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Ugotowany makaron i brokuły odcedzamy z wody i wszystko wrzucamy do jednego garnka (najlepiej największego), następnie polewamy naszym sosem serowym z boczkiem.Mieszamy i gotowe :)Smacznego!Podana ilość to konkretny obiad dla 4-5 osób.