Wykonanie
Smaczna cytrynowa babka do popołudniowej
kawy czy
herbaty. Wilgotna za sprawą
serka. Przepis wygrzebany ze starej książki i jak zwykle w takich przypadkach bardzo udany :)

Składniki :- 4
jajka,- 3/4 szklanki
cukru,- 150 g
masła lub
margaryny,- sok i otarta
skórka z cytryny,- 150 g
serka homogenizowanego ( dałem
waniliowy ),- 1 szklanka
mąki pszennej,- 1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej,- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia.Wykonanie :
Jajka z
cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy miękkie
masło,
serek, sok, skórkę i dalej ucieramy. Obie
mąki i proszek przesiewamy do masy i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej
masłem i wysypanej
bułką tartą foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę, sprawdzając patyczkiem.