Wykonanie
Kiedy znudziła nam się zwykła jajecznica na śniadanie, to proponuję tost z omletem i
fetą. Smaczne, szybkie i zdrowe. Smakuje jedzone na gorąco w domu, ale niezłe będzie na zimno, " do zabrania ze sobą " :)

Składniki :- 2 kromki
chleba tostowego pełnoziarnistego,- 1 duże
jajko,- plaster
fety,- łyżeczka
suszonych pomidorów z
czosnkiem niedźwiedzim i
czarnuszką,- gałązka świeżego
tymianku,-
sól,
pieprz,- łyżeczka
oleju do smażenia,-
sałata roszponka.Wykonanie :
Jajko dokładnie roztrzepać, dodać
przyprawy i pokrojoną
fetę. Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię z
olejem. Najlepiej przechylając ją na jedną stronę, aby nie zrobił się cienki naleśnik :).
Chleb opiec w tosterze. Teraz omlet razem z
sałatą włożyć
między grzanki, albo tak jak ja na grzanki. Smacznego :)