Wykonanie
Doskonały niedzielny obiad.

Składniki:- 1,5 kg
mięsa z
szynki wieprzowej,- 2
cebule,- 3-4
ogórki kiszone-
kiełbasa meksykańska,-
kabanosy peperoni,-
sól,
pieprz,- trochę
oleju do podsmażenia,-
mąka do zaciągnięcia sosu.Sposób przygotowania:

Mięso pokroić na plastry, rozbić, posypać
solą i
pieprzem.
Cebulę pokroić na półplasterki,
ogórki i
kiełbaski w ukośne plastry. Na plaster
mięsa nałożyć każdy z dodatków, zwinąć roladkę, ewentualnie spiąć wykałaczką ( ja osobiście tak robiłem). Przygotowane zrazy obsmażyć na rozgrzanym
oleju na rumiano,jeśli zostały dodatki to również je dorzucić. Przełożyć wszystko do garnka.Patelnię zalać
wodą ,zagotować,aby zebrać z niej cały smak po
mięsie i dolać do garnka z
mięsem. Dusić do miękkości uzupełniając co jakiś czas
wodę. Następnie powstały sos zagęścić
mąką i całość zagotować. Smacznego.