Wykonanie
Znakomite jako danie obiadowe, ale po wystygnięciu możemy zjeść je na kanapce. W wersji z
ryżem możemy je zabrać na wynos ;)

Składniki:-
schab bez kości,-
pomidory suszone z domowej spiżarni,-
polędwica łososiowa,-
mozzarella,-
sól,
pieprz kolorowy,-
zioła prowansalskie,- świeży
tymianek,-
olej do smażenia.Sposób przygotowania:
Schab pokroić na plastry i rozbić, najlepiej przez folię, aby nie porobić dziur. Każdy kawałek posypać
ziołami,
solą i
pieprzem, a na środek nałożyć po plastrze
polędwicy,
mozzarelli i dwa
suszone pomidory bez skórki. Zwinąć roladki, starając się, żeby
ser był całkowicie zakryty, co zapobiegnie wypłynięciu podczas smażenia. Na patelni rozgrzać
olej, dolewając dla smaku trochę
oleju z
pomidorów, wrzucić parę gałązek
tymianku i obsmażyć roladki z każdej strony. Wlać trochę
wody i poddusić do miękkości. Jeżeli ma być to danie obiadowe sos można dodatkowo zaciągnąć
mąką. Smacznego
