Wykonanie
Przepis na to ciasto ma jakieś 30 lat, gdyż moja mama jadała je jako dziecko. Faktycznie smakuje podobnie jak marcepan.

Składniki:Ciasto ciemne:

- 25 dkg
mąki,- 10 dkg
masła,- 4
żółtka,- 2 łyżki
cukru,- 2 łyżki
kakao,- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia.Ciasto jasne:- 1,5 szklanki
kaszy manny,- 3/4 szklanki
cukru,- 20 dkg
masła,- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia,-
olejek migdałowy.Do polania:- szklanka gorącego
mleka.Sposób przygotowania:Składniki ciasta ciemnego zagnieść i wyłożyć na blachę.

Składniki ciasta jasnego zagnieść i wyłożyć na ciasto ciemne, docisnąć.

Ciasto piec około 45 minut, do lekkiego zrumienienia. Upieczone, ciepłe polać szklanką gorącego
mleka. ostudzone można udekorować
czekoladą.