Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 2 sztuk
masło stopione 100 gramów
cukier 150 gramówesencja waniliowa 2 łyżek stołowych
mleko 1 plastrygotowy
sos karmelowy 90 mililitrówWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem i
solą. mikserem ubić
jajka z
masłem,
cukrem, esencją i
mlekiem. stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 wysmarowanych
masłem foremek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek, polać delikatnie
sosem karmelowym i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27fajneAutor: ;]Data: 2009-04-05mniam :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: