ßßß
Składniki:2 duże jaja od szczęśliwych kur2 łyżki gęstej śmietany*1 łyżeczka masła1 średniej wielkości pomidorsól, pieprz i gałka muszkatołowa wg smakuDodatkowo:duża garść fasolki szparagowej lub innych ulubionych warzywczubata łyżeczka masłałyżeczka zmielonych orzechów włoskichkoperek do posypaniaFasolkę myjemy, odcinamy twarde zakończenia i gotujemy na parze do miękkości około 7 - 10 minut.Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki oraz kroimy w kostkę.Na małej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pomidory, śmietanę, przyprawy. Wszystko razem mieszamy a następnie wbijamy jaja oraz doprawiamy do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu około 3 do 5 minut aż białka się zetną.Gotowe jaja dekorujemy świeżym koperkiem i podajemy z fasolką szparagową z masełkiem i orzechami włoskimi.* łyżka śmietany na jajko
Smacznego...