ßßß

Składniki:tabliczka gorzkiej czekolady minimum 85 % kakao100g prażonych niesolonych pistacjiszczypta przyprawy chiliszczypta soli morskiejPistacje posypujemy solą oraz chili i mieszamy.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie dodajemy przygotowane pistacje.Jeżeli posiadacie formę na czekoladę lub silikonową formę na keksa to czekoladę przelewamy do ów naczynia i odstawiamy do stężenia. Jeżeli jak ja, nie posiadacie takich akcesoriów, to zwykła torebka do pieczenia (ma równe brzegi) się nada.Czekoladę przelewamy do torebki, uważając aby wszystko znalazło się na dnie. Delikatnie formujemy prostokątną tabliczkę starając się aby na całej powierzchni była podobna warstwa. Zawijamy brzeg naszej tabliczki aby zawartość się nie rozlała i odstawiamy do lodówki (ja odstawiłam na całą noc).Gotową tabliczkę łamiemy wg. uznania i podajemy z ulubionym napojem. U mnie to oczywiście espresso.