ßßß

Składniki na 6 sztuk:300g serka philadelphia1 jajko3 łyżki mąki kokosowej1 łyżka roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego1 łyżka wiórek kokosowych niesłodzonych1/2 łyżki złocistego siemienia lnianego1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia1 łyżka glicerolu lub stewii (można dać drobny cukier)1 łyżeczka esencji waniliowejszczypta cynamonu (opcjonalnie)Składniki umieszczamy w misce i mieszamy mikserem na jednolitą masę. Przygotowujemy formę na muffinki. Proponuję silikonową, gdyż serniczki ładnie wychodzą. Jeżeli takowych nie mamy formy smarujemy lekko tłuszczem albo wykładamy papilotkami.Piekarnik nagrzewamy 180ºC. Wkładamy serniczki do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 160 ºC. Pieczemy około 40 minut.Ja piekłam 35 minut i zostawiłam serniczki w ciepłym piekarniku na około 10 minut. Gotowe odstawiamy do ostygnięcia (są dość delikatne więc nie próbujcie wyciągać gorących).Przestudzone serowe babeczki wykładamy na talerzyk i posypujemy wiórkami.
Smacznego...