Wykonanie
Lubicie włoskie makarony? Bo ja bardzo. Są proste i szybkie w przygotowaniu oraz zadziwiają rozmaitością. Dziś postanowiłam wypróbować wersję wegetariańską i wyszła przepysznie.Dodatkowo wspaniale się prezentuje i na pewno
doda koloru każdej okazji:)
Składniki na 2 porcje:150g
makaronu z pszenicy durum100g
sera ricottamałe opakowanie
pomidorków koktajlowych około 125gmały
brokułmała
papryczka chiligałązka świeżego
rozmarynuszczypta suszonej
bazyliisól,
pieprz, do smaku
Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie (ja swój gotowałam 11 minut).
Brokuł i pokrojoną
papryczkę chili (bez pestek) gotujemy na parze.
Pomidorki kroimy na ćwiartki, listki
rozmarynu oddzielamy od łodyżki i lekko kroimy.Gotowy
makaron odcedzamy i mieszamy z
serem ricotta (
ser zacznie się topić i przylegać jak sos do
makaronu) oraz pozostałymi składnikami. Doprawiamy
solą i
pieprzem wg. smaku.Proste i szybkie danie w mniej niż 15 minut.Smacznego...