Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
krewetki 12 sztuk
ogórek 2 sztuk
pomidor 3 sztuk
seler według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka ostra według uznania
eywar z warzyw według uznaniaWykonanie:
Krewetki świeże umyć w letniej wodzie, ugotować w osolonej wywarze z warzy, odcedzić i ostudzić.
Pomidory zalać wrzącą
wodą tak aby łatwo odeszła od nich skórka i pokroić w kostkę,
ogórek obrać ze skórki i zetrzeć go na tarce o dużych oczkach.
Seler zgotować i zetrzeć również na tarce. Następnie wszystko razem zmiksować blenderem tak aby była gładka i jednolita masa, wstawić do lodówki. Podawać po oziębieniu. Można ozdobić nie wykożystanymi
krewetkami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Koktajle
Owoce morzaKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19myslalem, ze surowe
krewetki... :)Autor: edl26Data: 2008-12-10ja dla mnie to odstraszające :/Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: