Wykonanie

Pojawiły się jakiś czas temu na fb i wzbudziły duże zainteresowanie. No i w końcu są!Pancakes mogłabym jeść kilogramami, a te w wersji bezglutenowej chociaż nie smakują dokładnie jak te na białej
mące, są równie pyszne jak te na białej
mące. Sami się przekonajcie!Na jedną porcję:1 łyżka
mąki ryżowej3 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
mąki kukurydzianej+ łyżeczka0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia (bezglutenowy)2 łyżki
syropu z agawy0,5 szklanki
zsiadłego mleka sojowego (zostaw
mleko sojowe dzień wcześniej na noc w szklance, nie przykrywaj)1 łyżeczka
oleju
Mieszam dokładnie wszystkie suche składniki. Dodaję mokre i mieszam do konsystencji
śmietany. Rozgrzewam mocno patelnię, i na MAŁYM ogniu smażę penkejki bez tłuszczu. Wielkość dowolna, te ze zdjęć były naprawdę małe, usmażone z jednej porcji ciasta.

Najlepsze z
bananami i
czekoladą!