ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomasło 1 kostekcukier puder 200 gramówjajka 4 sztukmorele 10 sztukWykonanie:Ciasto: masło utrzeć z cukrem i jajkami.Oczyszczone morele bez pestek ułożyć w naczyniu do zapiekania i zalać ciastem. Piec ok. 35 minut w 200 stopniach. Podawać ciepłe, albo zimne.Uwagi:Tradycyjne clafoutis robi się z ciemnych czereśni, ale można używać dowolne soczyste owoce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: