ßßß Cookit - przepis na Ciasto z Limousin z morelami

Ciasto z Limousin z morelami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 1 kostek
cukier puder 200 gramów
jajka 4 sztuk
morele 10 sztuk
Wykonanie:
Ciasto: masło utrzeć z cukrem i jajkami.
Oczyszczone morele bez pestek ułożyć w naczyniu do zapiekania i zalać ciastem. Piec ok. 35 minut w 200 stopniach. Podawać ciepłe, albo zimne.
Uwagi:
Tradycyjne clafoutis robi się z ciemnych czereśni, ale można używać dowolne soczyste owoce.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4692/Ciasto-z-Limousin-z-morelami