Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
masło 1 kostek
cukier puder 200 gramów
jajka 4 sztuk
morele 10 sztukWykonanie:Ciasto:
masło utrzeć z
cukrem i
jajkami.Oczyszczone
morele bez pestek ułożyć w naczyniu do zapiekania i zalać
ciastem. Piec ok. 35 minut w 200 stopniach. Podawać ciepłe, albo zimne.Uwagi:Tradycyjne clafoutis robi się z ciemnych
czereśni, ale można używać dowolne soczyste
owoce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: