ßßß Cookit - przepis na Brzoskwinie nadziewane

Brzoskwinie nadziewane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinia 4 sztuk
masło 50 gramów
migdały 50 gramów
cukier 50 gramów
migdały słodkie 30 gramów
wino muskat 210 mililitrów
kakao 1 łyżek stołowych
żółtko 1 sztuk
Wykonanie:
Migdały sparzyć, zdjąć skórki i wysuszyć w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180"C. Brzoskwinie umyć, przekroić na pół (bez zdejmowania skórki) i usunąć pestki. Wydrążyć część miąższu i zachować go do nadzienia. Gorzkie i słodkie migdały posiekać, zmieszać z miąższem brzoskwiń, łyżką cukru, kakao i żółtkiem. Połówki brzoskwiń umieścić w rynience posmarowanej masłem, wypełnić nadzieniem, położyć na wierzchu wiórki masła, skropić winem i posypać resztą cukru. Zapiekać około 35 minut w piekarniku w temperaturze 200"C. Nadziewane brzoskwinie mogą być spożywane na gorąco lub ostudzone.
Uwagi:
Migdały słodkie rozdrobnić
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-07
:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1283/Brzoskwinie-nadziewane