Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinia 4 sztuk
masło 50 gramów
migdały 50 gramów
cukier 50 gramów
migdały słodkie 30 gramów
wino muskat 210 mililitrów
kakao 1 łyżek stołowych
żółtko 1 sztukWykonanie:
Migdały sparzyć, zdjąć skórki i wysuszyć w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180"C.
Brzoskwinie umyć, przekroić na pół (bez zdejmowania skórki) i usunąć pestki. Wydrążyć część miąższu i zachować go do nadzienia. Gorzkie i
słodkie migdały posiekać, zmieszać z miąższem
brzoskwiń, łyżką
cukru,
kakao i
żółtkiem. Połówki
brzoskwiń umieścić w rynience posmarowanej
masłem, wypełnić nadzieniem, położyć na wierzchu wiórki
masła, skropić
winem i posypać resztą
cukru. Zapiekać około 35 minut w piekarniku w temperaturze 200"C. Nadziewane
brzoskwinie mogą być spożywane na gorąco lub ostudzone.Uwagi:
Migdały słodkie rozdrobnićCiasta i DeseryKuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-07:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: