ßßß Cookit - przepis na Baranina z cebulą i pomidorami

Baranina z cebulą i pomidorami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina bez kości 40 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
tłuszcz 4 dekagramów
cebula 6 sztuk
pomidor 6 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznania
przyprawa włoska według uznania
zielenina według uznania
Wykonanie:
Mięso pokroić w cienkie słupki, oprószyć mąką posolić i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Zalać mięso wodą nieco powyżej jego powierzchni. Cebulę oczyścić, pokroić w plasterki na mięso posypać przyprawą, posolić. Sparzyć wrzątkiem pomidory, obrać ze skórki i pokroić na cebulę posypać przyprawą, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. o otwarciu szybkowaru podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną, zagotować.
Uwagi:
śmietana - w zastępstwie może być tyleż maślanki lub zsiadłego mleka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2222/Baranina-z-cebula-i-pomidorami