Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 40 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowychtłuszcz 4 dekagramów
cebula 6 sztuk
pomidor 6 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznania
przyprawa włoska według uznania
zielenina według uznaniaWykonanie:
Mięso pokroić w cienkie słupki, oprószyć
mąką posolić i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Zalać
mięso wodą nieco powyżej jego powierzchni.
Cebulę oczyścić, pokroić w plasterki na
mięso posypać przyprawą, posolić. Sparzyć wrzątkiem
pomidory, obrać ze skórki i pokroić na
cebulę posypać przyprawą, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. o otwarciu szybkowaru podprawić
mąką wymieszaną ze
śmietaną, zagotować.Uwagi:
śmietana - w zastępstwie może być tyleż
maślanki lub
zsiadłego mlekaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: