Dzielę się z Wami przepisem na kolejny tort, który wykonywałam na zamówienie. Smak tortu był moją decyzją, gdyż zamawiająca stwierdziła że jest dowolny. Dlatego postanowiłam zrobić tort o smaku truskawkowo- bananowym i mam nadzieję że wyszedł smaczny ;)Tort truskawkowo-bananowySkładniki i przepis na biszkopt, masę cukrową i bazę pod masę:http://malekulinaria.blogspot.com/2014/02/tort-smietankowy-z-owocami.htmlplus różowy barwnik zamiast niebieskiegoPozostałe składniki:100 ml dżemu truskawkowego z owocami1 opakowanie serka mascarpone (250 g)50 g cukru pudru4 duże banany10 truskawekPrzygotowanie kremu:Dżem blendujemy. Serekmascarpone ubijamy 5 minut z cukrem pudrem, dodajemy do tego dżem i wszystko mieszamy dokładnie łyżką.Moja propozycja podania:Petite Princesse