ßßß
Składniki:250 g mięsa gulaszowego z szynki250 g pieczarek posiekanych w talarki1 mała cebulaOlej słonecznikowy ZIELONY NURTbułka tartasól i pieprzszczypta czosnku granulowanego1,5 szklanki wodyprzyprawa do gulaszu10 listków świeżej bazyliiPrzygotowanie:Mięso myjemy i obtaczamy w bułce tartej, następnie wrzucamy na patelnię, sypiemy sól, pieprz oraz przyprawę do gulaszu, obsmażamy dokładnie z każdej strony. W międzyczasie siekamy cebulkę w drobną kosteczkę, dodajmy do pieczarek i dusimy na patelni około 15 minut. Gdy mięso jest już gotowe, przerzucamy je do garnka i zalewam wodą, gotujemy około 30 minut. Odlewamy wodę z pieczarek, dodajemy garść bułki tartej i dokładnie mieszamy. Do pieczarek przelewamy gotowy wywar z mięsem oraz posiekane listki świeżej bazylii, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy około 20 minut, jeżeli chcemy zagęścić sos to dosypujemy po trochu bułki tartej, cały czas mieszając. Na koniec wsypujemy szczyptę czosnku granulowanego, mieszamy i smażymy jeszcze przez 5 minut.









Moja propozycja podania:

Przypominam o konkursie:
Petite Princesse