Wykonanie
Tak jak obiecałam dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na moje tarteletki wytrawne, tym razem głównym ich składnikiem jest pasta z
kukurydzy, na którą przepis możecie znaleźć tu:http://malekulinaria.blogspot.com/2014/02/pasta-z-kukurydzy.html .Tatry mają bardzo efektowny wygląd i nadają się idealnie na imprezy jako przekąski, a możemy je nadziać czym tylko chcemy! ;) Czekam na Wasze propozycje w komentarzach ;)

Składniki:100 g
margarynyszczypta
soli1
jajko150 g
mąki1 kg
fasoli do obciążenia ciastapasta z
kukurydzy i
bazylii (PRZEPIS NA PASTĘ)
szczypiorekbekon klasyczny
czerwona paprykaliście
bazyliiPrzygotowanie:
Masło posiekać, dodać przesianą
mąkę z
solą, zrobić kruszonkę. Dodać
jajko i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować, wycinać kółka wielkości foremek. Foremki wyłożyć i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 15 min. Odstawić tarteletki do ostygnięcia w międzyczasie przygotowując pastę z
kukurydzy. Wypełniamy nasze tarteletki pastą i resztą dodatków, od razu podajemy.




Moja propozycja podania:


Petite Princesse