ßßß
Składniki:8 dużych pieczarek2 plasterki szynki parmeńskiej1 średni pomidor100 g sera mozzarellaświeża bazyliaszczypiorekmasło czosnkowePrzygotowanie:Na początku myjemy, obieramy i układamy na blasze pieczarki. Wstawiamy je do piekarnika, który ustawiamy na 100 stopni i pieczemy do czasu aż nasze pieczarki nie będą już surowe. W tym czasie kroimy pomidora na małe kosteczki i siekamy około 15 listków bazylii, tak przygotowane składniki smażymy na maśle czosnkowym i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy nasze plasterki szynki w kosteczkę, siekamy szczypiorek i ścieramy mozzarellę. Gdy nasze pieczarki są już gotowe uzupełniamy je farszem w następującej kolejności: ser mozzarella, pomidory, ser mozzarella, szynka, szczypiorek, ser mozzarella. Tak przygotowane pieczarki wkładamy jeszcze na trochę do piekarnika, aż nasz ser się roztopi. Na koniec kładziemy na każdej pieczarce po listku bazylii. Ja proponuję podać pieczarki z grzankami czosnkowymi.POWODZENIA I SMACZNEGO






Moja propozycja podania:
Petite Princesse