ßßß
Składniki:4 średnie pomidory200 g mięsa mielonego indyczegomakaron conchiglioni OM NOM NOM200 g pieczarek100 g sera mozzarellaząbek czosnkuświeża bazyliamasło czosnkowePrzygotowanie:Na początku myjemy, obieramy i ścieramy pieczarki, dusimy je na patelni. Makaron gotujemy przez 10 minut, pomidory kroimy i smażymy z posiekanymi listkami bazylii i ząbkiem czosnku na maśle czosnkowym. Mięso również smażymy przyprawiając je wedle smaku. Ser mozzarella ścieramy na najmniejszych oczkach tarki. przygotowujemy formę do tarty wykładając ją 3/4 części usmażonych pomidorów, układamy na to makaron i sypiemy niewielką ilością sera. Następnie każdą muszelkę uzupełniamy niewielką ilością pomidorów, mięsa i pieczarek. Piekarnik nastawiamy na 100 stopni i wkładamy do niego przygotowane danie na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy naszą formę i dokładnie obsypujemy danie mozzarellą, wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż nasz ser się rozpuści.POWODZENIA I SMACZNEGO!





Moja propozycja podania:
Petite Princesse