Przyjęcie grillowe to nie tylko grillowanie to również sałatki i sosy. Tym razem proponuję sałatkę z białej kapusty która świetnie pasuje to wszelkiego rodzaju mięsnych wypieków grillowych.Składniki :2 kg białej kapusty3 kolorowe papryki3 czerwone cebulepęczek koperku2 łyżki soli300 gram cukru250 ml oleju rzepakowego200 ml octu1 litr wody mineralnej gazowanejPrzygotowanie :Kapustę, paprykę, cebulę i koperek szatkuję bardzo drobno, mieszam razem w większej misie.Pozostałe składniki czyli sól, cukier, olej, ocet i wodę mineralną dokładnie mieszam robiąc zalewę po czym wlewam ją do kapusty i całość jeszcze raz mieszam.Sałatkę najlepiej przygotować dzień wcześniej - wszystkie smaki idealnie się przegryzą i smakuje wyśmienicie.Przed podaniem sałatkę odcedzam, delikatnie nawet wyciskając.Ps.:Woda mineralna gazowana to nie jest przypadek - to ważne aby była gazowana.