Coś innego, chociaż to zupa kukurydziana. Walentynki dają okazję, żeby zaskoczyć ukochaną osobę czymś wyjątkowym.Bardzo prosta w przygotowaniu, a jednak pyszna...Sukces gwarantuje niewielka ilość składników, czyli prostota. I ta zasada dotyczy każdego dania - im mniej, tym więcej...Składniki: (3 porcje)- 1 i 1/2 puszki kukurydzy konserwowej- 1.5l bulionu drobiowego (u mnie z kostki)- 20 dkg paprykowegosalami- 1 średnia cebula- 3-4 łyżki śmietany 12%- po 1 łyżeczce: pieprzu, mielonej kolendry, ostrej papryki- sól do smaku- olej rzepakowyWykonanie:Salami pokroić w cienkie paseczki, cebulę w drobną kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.Zagotować bulion. Dodać do niego odsączoną kukurydzę konserwową oraz podsmażoną cebulę i salami. Doprowadzić do wrzenia. Dodać przyprawy. Gotować na małym ogniu 30 minut.W szklance rozmieszać śmietanę z odrobiną zupy. Połączyć z resztą zupy w garnku. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą.Gotowe. Smacznego.