Wykonanie
Pomidory mogę jeść ciągle, każdego dnia...Proponuję dziś pomysł na obiad, kolację czy śniadanie... Jak kto woli, jak kto lubi...Składniki (na 3 osoby):- 10
parówek- 400 ml
przecieru pomidorowego- 1 duża
cebula- 200g
kukurydzy konserwowej- 1 łyżeczka
cukru, słodkiej mielonej
papryki,
oregano,
bazylii-
sól,
pieprz-
olej rzepakowy do smażeniaWykonanie:
Parówki i
cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać
przecier pomidorowy,
cukier, słodką mieloną
paprykę,
oregano i
bazylię. Gotować ok 15-20 minut. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Gotowe. Smacznego.Podaję z
pieczywem oraz startym
żółtym serem.