ßßß
Cookit - przepis na SZARLOTKA KOKOSOWA Z PIANKĄ
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
SZARLOTKA KOKOSOWA Z PIANKĄ
Składniki
Żółtko
Cukier puder
Cukier wanilinowy
Margaryna
Mąka pszenna
Wiórki kokosowe
Proszek do pieczenia
Białko
Mąka ziemniaczana
Jabłko
Wykonanie
SKŁADNIKINa ciasto:4
żółtka
;0,5 szklanki
cukru pudru
;1 łyżka
cukru wanilinowego
;25 dag
margaryny
;3 szklanki
mąki pszennej
;10 dag
wiórków kokosowych
;1 łyżeczka
proszku do pieczenia
.Na
bezę
:4
białka
;0,5 szklanki
cukru pudru
;2 łyżki
maki ziemniaczanej
.Dodatkowo:około 1000g prażonych
jabłek
.WYKONANIEZ podanych składników (oprócz wiórków) zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy owe
wiórki kokosowe
. Ponownie zagniatamy.
Ciastem
bez
kokosu
wykładamy dno torownicy o średnicy 26 cm. Następnie nakładamy
jabłka
. Teraz czas na
bezę
.
Białka
ubijamy na sztywną pianę, dodajemy
cukier
i
mąkę ziemniaczaną
. Dokładnie mieszamy. Nakładamy na
jabłka
. Na wierz ścieramy albo rozwałkowujemy ciasto z wiórkami. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni. Wierzch ciasto posypujemy
cukrem pudrem
.
Źródło:
http://kuchniapachnacabzem.blogspot.com/2013/09/szarlotka-kokosowa-z-pianka.html
Przepisy powiązane
64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie
64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie
64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie
64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie
64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie
Składniki powiązane (0)