ßßß
SKŁADNIKI0,5 kg fileta z piersi kurczaka;1 cebula;ok. 15 dag szpinaku mrożonego Bonduelle 1000 listków (można dać więcej lub mniej w zależności od tego, jak bardzo szpinakową chcemy mieć roladę);2 ząbki czosnku;sól i pieprz;1 łyżeczka masła;1 jajko;2 płaskie łyżki kaszy manny.WYKONANIEFilet mielimy przez maszynkę. Cebulkę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na złoty kolor na minimalnej ilości masła. Kiedy osiągnie żądany kolor również mielimy. Do mięsa i cebuli wbijamy jajko i wsypujemy kaszę mannę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Na patelni chwilę dusimy szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso rozdzielamy na 2 części. Jedną mniejszą i drugą większą. Do mniejszej dodajemy podduszony szpinak i mieszamy. Na folii spożywczej rozkładamy „czystą porcję mięsa” na kształt prostokąta o równej wysokości. Na środku układamy w formie wałka część ze szpinakiem. Podnosimy boki roladki pomagając sobie folią, aby mięso czyste przykryło mięso ze szpinakiem. Zawijamy końce foli w tzw. cukierek i zawiązujemy. Wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w wodzie, w której gotowała się roladka. Gotowe! Tak naprawdę więcej opisu niż roboty.