Wykonanie
Jest to ulubione ciasto mojego
męża. Dlatego też bardzo często go robię. Wszyscy, którzy go próbowali, zachwycali się nim. Dlatego teraz Wam polecam ten smaczny przepis.


SKŁADNIKI3 szkl. przecieru z
jabłek (ja używam za słoiczka);2 szkl.
cukru;4 łyżeczki
sody oczyszczonej firmy Prymat;1 kostka
margaryny;4 szkl.
mąki pszennej;1
przyprawa do pierników Prymat;2
jaja;1 łyżeczka
cynamonu firmy Prymat;1 łyżka
kakao;
bakalie;WYKONANIE
Jabłka,
cukier oraz
margarynę wrzucamy go garnka i zagotowujemy. Uzyskaną tak masę
jabłkową studzimy. Dodajemy pozostałe składniki, w tym
przyprawę do pierników oraz
cynamon mielony firmy Prymat . Dzięki nim nasz placek otrzyma niepowtarzalny, korzenny smak a aromat jeszcze długo po upieczeniu będzie unosił się w całym domu.W tym miejscu pokuszę się o anegdotę. W czasie kiedy piekłam placek, za oknem trwały prace ociepleniowe
budynku. Uwierzcie mi, cały czas robotnicy pukali do okna z prośbą o kawałek ciasta. Niestety mam dobre serduszko i dla
męża została tylko połowa piernika.Wracając do naszego wypieku, wszystko dokładnie mieszamy. Pieczemy około jednej godziny. Po ostygnięciu, jeśli ktoś ma takie życzenie, może udekorować placek
czekoladową polewą. Smacznego.