Ostatni brak aktywności na blogu spowodowany jest sesją. Na całe szczęście już widać jej koniec.Obiad jednak musi być, nie ważne, że czasu brakuje na wszystko.Krem jest smaczny, tani, szybki i syty. Intensywnie zielony kolor kusi.Połączenie brokuła i selera naciowego podany z jajkiem w koszulce .Krem selerowo-brokułowy z jajkiem w koszulce1l wywaru warzywnego1 brokuł10 łodyg selera naciowego1 łyżka masła3 ząbki czosnku1 cebula+przyprawy pieprz, sól>+ jajko w koszulce/ chleb/ olej z pestek dyniNa maśle zeszklić posiekaną w piórka cebulę i rozgnieciony czosnek. Zagotować wywar, dodać brokuł i pokrojony seler. Gotować do miękkości warzyw. Dodać cebulę. Za pomocą blendera zmiksować zupę na krem i doprawić do smaku.Krem skropić olejem dyniowym/oliwą z oliwek. Dodać jajko w koszulce.