ßßß

Leniwe słodkie śniadanie. Podane z domowym dżemem truskawkowym, najlepszym jaki jadłam.Do tego kubek gorącej czekolady lub kawy.Bułeczki są kruche i maślane. Szybkie w wykonaniu, najlepsze jeszcze ciepłe z masłem i dżemem.W wirtualnej kuchni towarzyszyły mi Lejdi, Aleksandra,Mirabelka i Maggie
Scones z żurawiną 4 sztuki150g mąki pszennej pełnoziarnistej1 łyżeczka proszku do pieczenia40g masła1 łyżka cukru1/2 jajka2 łyżki mlekagarść żurawinyMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier. Jajko rozbełtać z mlekiem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać masło i rozetrzeć. Zagnieść ciasto. Podzielić na 4 bułeczki.Piec 15min w 180stopniach.