ßßß


Zamiast tortu w tym roku wyczarowałam sobie muffiny. W barku znalazłam butelkę amaretto i wiedziałam, że niedługo trafi do moich wypieków.Wyszły przepyszne. Mięciutki, słodkie, czekoladowe, delikatne.Krem dopełnił całości.Zabrakło jedynie świeczek, ale dzień się jeszcze nie skończył.
Babeczki tiramisu 12 sztuk2 szkl mąki pszennej2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szkl cukru100g czekolady200g masła50ml espresso50ml mleka50ml amarettoMasło stopić z czekoladą, schłodzić. Mąkę wymieszać z kakao, cukrem, proszkiem. Roztopioną czekoladę wymieszać z mlekiem, amaretto, i espresso. Zmiksować mokre z suchym.Piec 20minut w 180stopniach.krem250g mascarpone100g jogurtu greckiego50g cukru pudruWymieszać i dekorować babeczki za pomocą tutki.