Wykonanie



Zamiast
tortu w tym roku wyczarowałam sobie muffiny. W barku znalazłam butelkę
amaretto i wiedziałam, że niedługo trafi do moich wypieków.Wyszły przepyszne. Mięciutki, słodkie,
czekoladowe, delikatne.Krem dopełnił całości.Zabrakło jedynie świeczek, ale dzień się jeszcze nie skończył.

Babeczki tiramisu 12 sztuk2 szkl
mąki pszennej2 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szkl
cukru100g
czekolady200g
masła50ml
espresso50ml
mleka50ml
amarettoMasło stopić z
czekoladą, schłodzić.
Mąkę wymieszać z
kakao,
cukrem, proszkiem. Roztopioną
czekoladę wymieszać z
mlekiem,
amaretto, i
espresso. Zmiksować mokre z suchym.Piec 20minut w 180stopniach.krem250g
mascarpone100g
jogurtu greckiego50g
cukru pudruWymieszać i dekorować babeczki za pomocą tutki.