Wykonanie





Rustykalna
tarta z
jabłkami. Słodka, lekko kwaskowa. Idealna do popołudniowej
kawy.Piekłam w wirtualnej kuchni zOla, Shinju,
Maggie, Mopsik, Sianko, Chanteloraz Mirabelka .300g
mąki pszennej pełnoziarnistej120g
masła2 łyżki
śmietany50ml
wody zimnej
żółtkoszczypta
soliłyżka
cukru pudru/
ksylitoluMasło pokroić. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, następnie owinąć w folię i schłodzić w zamrażarce przez 20min.+ 3
jabłka+ 2 łyżki cukru/ksylitolu+ 1 łyżeczka
cynamonuCiasto rozwałkować na grubość ok. 5mm i ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia.
Jabłka obrać i pokroić w plastry, ułożyć na cieście. Boki ciasta zawinąć do środka. Całość posypać
cukrem i
cynamonem.Piec 40min w 180stopniach.